וַיְדַבֵּר ה' אֶל מֹשֶׁה לֵּאמֹר. זֹאת תִּהְיֶה תּוֹרַת הַמְּצֹרָע בְּיוֹם טָהֳרָתוֹ וְהוּבָא אֶל הַכֹּהֵן. וְיָצָא הַכֹּהֵן אֶל מִחוּץ לַמַּחֲנֶה וְרָאָה הַכֹּהֵן וְהִנֵּה נִרְפָּא נֶגַע הַצָּרַעַת מִן הַצָּרוּעַ.
תמהו המפרשים: מה פשר המלים ״והובא אל הכהן״ - והרי לא המצורע הוא שבא אל הכהן (שהרי אסור לו להיכנס אל המחנה), אלא *הכהן* הוא שיוצא אליו, כהמשך הכתוב ״ויצא הכהן אל מחוץ למחנה״?
ועוד יש לשאול: מדוע נאמר ״והובא אל הכהן״ (ולא ״ובא אל הכהן׳) - לשון שמשמעה שהמצורע מובא אל הכהן בעל־כרחו?
מבאר הרבי שליטא מלך המשיח:
המצורע הוא סמל לאדם שחטא חטאים חמורים ביותר, וישיבתו מחוץ למחנה מלמדת על התרחקותו הגמורה, כביכול, של החוטא מתחום הקדושה.
ועל כך מלמד אותנו הכתוב ״זאת תהיה תורת המצורע.. והובא אל הכהן״: כל חוטא - יהיו חטאיו חמורים כאשר יהיו - סופו לחזור בתשובה ולשוב אל מחנה הקדושה, אל ה״כהן״; ואם לא יעשה זאת מרצונו - הוא ייאלץ לכך בעל־כרחו, כדברי הנביא: ״והעולה על רוחכם היו לא תהיה, אשר אתם אומרים נהיה כגויים.. חי אני נאום ה׳ אלוקים אם לא ביד חזקה.. אמלוך עליכם״.
יחד עם זאת, ממשיך הכתוב לאחר־מכן ומוסיף - ״ויצא הכהן אל מחוץ למחנה״:
אמנם השלב הראשון של התשובה עלול להיות בדרך של ״והובא אל הכהן״, הבאת החוטא לידי תשובה בעל-כרחו; אבל רצונו של הקב״ה הוא שהתשובה לא תישאר כפויה על האדם, אלא תחדור אל תוככי נפשו ותשפיע על פנימיותו.
וזהו ״ויצא הכהן אל מחוץ למחנה״: אחרי התעוררות התשובה הראשונית והכפויה *(״והובא* אל הכהן״) - יוצא ה״כהן אל מחוץ למחנה, אל מקומו של המצורע עצמו, ושם הוא משפיע עליו ומביא עליו טהרה.
(עפ"י באורי החומש ללקוטי שיחות ח״ז ע׳ 100 ואילך)
שבת שלום ופסח כשר ושמח
וגאולה האמיתית והשלימה תיכף ומייד ממש
הרב ינאי רונן
בית חב"ד גוש מחי"ה
www.chabadkfarchaim.com
שבת פרשת מצורע
הדלקת נרות שבת: 18:45
צאת השבת: 19:46
לע"נ ישי בן אברהם וניצה
Comentarios