קריעת ים סוף - הים נחצה לשנים ובני ישראל עוברים בין חומות המים ואומרים שירה לאלוקים. מיד אחרי שהתורה מסיימת את פסוקי השירה, מציינת התורה שהייתה שירה נוספת. מרים הנביאה, יחד עם כל נשות ישראל, יצאו בשירה בליווי תופים ומחולות.
שירת הנשים הייתה בשמחה גדולה משל הגברים, מפני שבמצרים סבלו הנשים יותר מהגברים. הגזרה "כל הבן היילוד היאורה תשליכוהו", וגזירות פרעה שהגיעו בהמשך, גרמו כאב וצער גדול לנשים. פרעה רצה להרוג את הילדים או לכל הפחות לגדל אותם כמצרים, אך הנשים חרפו את נפשן, והמשיכו ללדת ולגדל ילדים יהודים, למרות הקושי והסכנה.
גזרות פרעה מופיעות בכל דור. בכל פעם דמותו של פרעה לובשת ומחליפה צורה, אך תמיד רצונו להתאכזר בילדי ישראל, אם בצורה פיזית, נפשית או רוחנית. 'פרעה' של ימינו זו האווירה הכללית השוררת ברחוב ובעולם כולו: אווירה מתירנית ללא גבולות, ששואפת לנתק את הילדים שלנו מהמקור הרוחני שלהם, מאלוקים ומהתורה הקדושה.
כמו אז גם היום, דווקא הנשים נקראות לדגל להתמודד מול אווירת הרחוב ולהציל את ילדיהן. לאישה היהודייה יש כוח להשפיע על ילדיה עוד יותר מאשר בעלה, ודווקא לה יש את הכוח והעוצמה לגדל את ילדיה בחינוך יהודי אמיתי וערכי, ולנצח את השפעות הרחוב.
(ע"פ לקוטי שיחות א, עמ' 139)
שבת שלום
הרב ינאי רונן
בית חב"ד גוש מחי"ה כפר-חיים
www.chabadkfarchaim.com
שבת פרשת בשלח
שבת שירה
תל אביב
כניסת שבת: 16:38
צאת שבת: 17:37
ירושלים
כניסת שבת: 16:17
צאת שבת: 17:36
コメント